2023. október 24-én tankerületi Igazgató Úr, Donkó József, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi emlékműsor szereplőit, felkészítőit és segítőit megajándékozta egy autóbuszos budapesti kirándulással és ebéddel, amit ez úton is nagyon köszönünk.

November 24-én került sor a kirándulásra. Egy tartalmas, gyönyörű napot töltöttünk a fővárosban. Első állomásunk a Hősök tere volt, ahol egy röpke órában felidéztük történelmi ismereteinket a tér szobrai között sétálva, elképzeltük, milyen lehetett ez a hely, mielőtt lekövezték volna, amikor még fák, virágágyások, szökőkutak díszítették. Most a saját szemünkkel is megtekinthettük, hogy a magyar állam fennállásának 1000. évfordulójára, a millenniumra, mi mindennel bővült és szépült a város. A legújabb építészeti csodában, a Zene Házában is volt módunk sétálgatni.

Innen a Hold utcai piaccsarnokhoz mentünk, a város egyik rejtőzködő drágakövéhez, amit fényművészeti múzeummá alakítottak át, és több mint 40 nemzetközileg jegyzett művész állította ki alkotását. A fényinstallációkon és vetítéseken keresztül a fény csodálatos világába pillantottunk be.

Varázslatos élményben volt részünk, a Szent István téren, a Bazilikánál, ahol már karácsonyi hangulat fogadott minket: 12 méter magas feldíszített karácsonyfa, ünnepi ízek, fények, illatok, zene. A sok szépséggel nem tudtunk betelni. Ezt a hangulatot fokozta még az, amikor a kiadós és finom ebéd után elsétáltunk a Westendbe, ahol az idei karácsony díszei kápráztattak el minket. Többen már ajándékokat is vásároltak a szeretteiknek. A kicsiknek hatalmas élményt jelentett a mozgólépcsőzés.

Összességében elmondhatjuk, hogy mindenki számára kellemesen telt el ez a nap, rengeteg élményben volt részünk, és a sofőrünknek köszönhetően szerencsésen, időre haza is értünk.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ehhez hozzájárult.